maandag 3 oktober 2016

Het Rosie Project

Dit weekend bespraken we Het Rosie Project, geschreven door Graeme Simsion. Het Rosie Project gaat over de autistische Don Tillman die op zoek gaat naar een partner door middel van een zestien pagina’s tellende vragenlijst. Rosie Jarman komt in zijn leven, maar ze is verre van perfect. Ze blijven echter wel contact houden, omdat Don haar helpt bij de zoektocht naar haar biologische vader.
Bron: LS Amsterdam
Drie van ons hadden het boek gelezen, vandaar dat we het maar kort hebben besproken. De cijfers die we aan het boek gaven waren een 9, een 6 en een 7.5, waardoor we gemiddeld ook uitkomen op een 7.5. Twee hadden het boek al gelezen en vonden het leuk: vandaar dat we het boek ook kozen als leesclubboek, omdat zij het aanraadden.

De titel vonden we eigenlijk wel een spoiler. De vermelding van de naam Rosie, zowel in de titel als op de achterflaptekst, zorgt er namelijk voor dat je bepaalde verwachtingen hebt over de afloop van het verhaal. Ook staat de vragenlijst die Don heeft opgesteld helaas niet in de Nederlandse vertaalde versie, dat is jammer. Gelukkig is de enquĂȘte wel te vinden in de Engelstalige versie.

Ook voor de volgende keer hebben we weer gestemd: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine (Ransom Riggs). Zo toevallig net verfilmd – de film draait sinds 29 september in de bioscoop – dus dat is een extra reden om het boek te lezen zodat we kunnen vergelijken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten